دانشکده انجنیری

مقدمه

موسسه تحصیلات عالی اشراق، به عنوان یک مرکزعلمی، آکادمیک و کاربردی کشور،درسال ۱۳۸۸ با مجوز رسمی وزارت محترم تحصیلات عالی جمهوری اسلامی افغانستان تأسیس و با برگزاری اولین دوره کانکور ورودی در بهارسال۱۳۸۹ ،رسماً به فعالیت‌های علمی خود آغاز کرد.

معرفی دانشکده انجنیری

دانشکده انجینری در سال ۱۳۹۰ در چوکات این موسسه، شروع به فعالیت نموده و از همان بدو تاسیس در دو دیپارتمنت سیول و آرکیتکچر شروع به جذب محصل نمود. اولین دوره فراغت این دانشکده در سال ۱۳۹۴ بوده که تعداد ۳۹ محصل در رشته های سیول و آرکیتکچر تحویل جامعه نموده است. در کل از ابتدا الی اخیر سمستر خزانی ۱۳۹۶ به تعداد ۹۲ محصل از این دانشکده فارغ التحصیل گردیده اند.

داوطلبان تحصیل در رشته انجینری پس از ثبت نام و شرکت در امتحان کانکور ورودی موسسه و کسب نمره قبولی،وارد دانشکده انجینری موسسه تحصیلات عالی اشراق می شوند. دانشکده انجینری شامل دو دیپارتمنت سیول و آرکیتکچر بوده که هر کدام دارای ۸ سمستر می باشند. محصلین ورودی این دانشکده در سمستر اول  ۱۷ کریدت به صورت مشترک می گذرانند و از سمستر دوم نظر به علاقمندی وارد هرکدام از دیپارتمنت های سیول و آرکیتکچر شده و ۷ سمستر دیگر را به خواندن دروس اختصاصی همان رشته می پردازند. در پایان دوران تحصیل محصلین رشته سیول باید مجموع ۱۴۷ کریدت و محصلین رشته آرکیتکچر باید مجموع ۱۴۹ کریدت را موفقانه سپری نمایند.

دیدگاه (Vision)

دانشکده انجنیری موسسه تحصیلات­عالی اشراق بر این باور است که با بستر سازی و ایجاد فضای علمی مناسب و با بهره گیری از کدر علمی متعهد و توانا، می توان گامهای موثر تری در جهت پرورش نیروی انسانی متخصص برداشت و در این راستا با یاری خداوند و بهره گیری از اعضای کدر علمی، کارمندان و دانشجویان و تکنولوژی پیشرفته و جدید، امیدوار است که بتواند جایگاه بالایی در میان دانشکده های انجنیری دانشگاههای صاحب نام کشور پیدا نماید.

ماموریت (Mission)

دانشکده انجنیری موسسه تحصیلات عالی اشراق با تکیه بر ارزشهای اسلامی، اخلاقی در چوکات قانون، عدالت محوری، توجه به کرامت انسانی و با هدف خدمت به مردم خصوصاً جوانان و جلب مشارکت آنان و بهره گیری از سرمایه های انسانی و توانمندی های بومی در جهت رسیدن به رسالت دانشکده، عهده دار برنامه ریزی در جهت توسعه کمی و کیفی آموزشی، ارتقاء و بهبود سلامت جامعه بر اساس آخرین و جدیدترین روش های آموزشی بوده و با بکار گیری اصول انجنیری نوین در راه رشد و توسعه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی جامعه گام بر می دارد. درهمین راستا مسئولیت دانشکده انجنیری با تاکید بر استانداردهای آموزشی و متناسب با فرهنگ جامعه در چارچوب سیاست های موسسه تحصیلات عالی اشراق، هماهنگ نمودن دیپارتمنت ها و همچنین پرورش نیروی انسانی متخصص و متعهد متناسب با اهداف استراتژی ۵ ساله و پلان کلی دانشگاه می باشد که با مهارت و علاقه و با تاکید بر عدالت اجتماعی در جهت حفظ و ارتقاء سلامت جامعه تلاش نماید.

دیپارتمنت آرکیتکچر

در یک تعریف کلی می توان انجینری آرکیتکت را انجینری هنر و فن طراحی و ساخت فضا دانست که آرکیتکت با بهره مندی از اصول زیبایی شناسی برگرفته از هنر علوم رشته های انسانی و محاسبات دقیق ریاضیات رشته های انجینری سعی در سازماندهی و ساخت فضاهای زیبا و کاربردی می نماید. این رشته علاوه بر اینکه رشته ای فنی است درضمن تخصصی مرتبط با شرایط فرهنگی اجتماعی و اقتصادی  جامعه نیز می باشد. آرکیتکت تنها هنری است که انسان را در درون خود قرار داده و یگانه هنری است که جنبه کاربردی آن نیز به میزان ارزشهای زیبایی شناسی آنها اهیمت دارد.

اهداف

هدف از ایجاد این رشته نیازهای رو به رشد کشور در عرصه ساخت و ساز، همچنین کیفیت بخشیدن و درستی عمل در این راستا و احساس نیاز به تربیت کارشناسانی با توانایی تجزیه و تحلیل مسائل مربوط به حوزه آرکیتکچر و آشنا با فرهنگ بومی، آداب و رسوم، جغرافیای انسانی و طبیعی کشور برای خلق طرح های آرکیتکچری مناسب با فرهنگ خودی، می باشد.

توانمندیهای فارغان:

  1. طراحی بناها و مجموعه‏ ها از مراحل اولیه تا اجرای‏ کار و اجزاء تشکیل دهنده آن
  2. نظارت و مدیریت بر صحت انجام کار در مراحل اجرای ساختمانها
  3. تاسیس و مدیریت شرکتها و پروژه های ساختمانی و …
  4. مشاوره در اجرای پروژه های محیط زیستی و فضاسازی شهری و طراحی آنها

دیپارتمنت سیول

پیشرفتهای بزرگی که امروزه شاهد آن هستیم در سایه آرامش و ایمنی ایجاد شده توسط انجینری سیول حاصل گردیده است. مهار طبیعت همانند سیل و زلزله و طوفانهای وحشتناک هدیه‌هایی هستند که انجینری به جامعه امروزی عطا کرده است. سرکهای ارتباطی که همچون شریانهای حیاتی جامعه هستند، سدهای عظیمی که برق را به ارمغان می آورند، تونلهایی که دل کوهها را می شکافند و … همگی شواهدی بر اهمیت این رشته دارند.

هدف:

هدف از ایجاد این رشته تربیت نیروهای متخصصی است که بتوانند در پروژه های مختلف سیولی در زمینه های ساختمان سازی، پل سازی، سد (بند) سازی، جاده سازی، ایجاد شهرک های مسکونی و صنعتی، ایجاد تونل ها، طراحی سازه های مخابراتی، ساختمان های مقاوم در برابر زلزله، سیلو و نیروگاههای برق و مصالح سبک، ارزان و با‌ کیفیت مناسب برای ساخت و ساز، در حیطه کار انجنیری سیول قرار می‌گیرد. به عبارت ساده‌تر انجنیری سیول در هنگام طراحی هر پلان سعی در ایجاد تعادل میان دو عامل ایمنی و اقتصاد را دارد.

توانمندیهای فارغان:

۱. محاسبه، ساخت و اجرای ساختمانهای مختلف مسکونی، اداری و صنعتی اعم از خشتی، کانکریتی و فولادی  نظیر ساختمانهای مسکونی تفریحی، چند طبقه، آپارتمانها و برجهای  بلند و همچنین‏کارهای ساختمانی اداره‏ها، مکتب‏ها، شفاخانه‏ها، کارخانه ها و مراکز صنعتی، ساختمانها و مراکز ورزشی، تالارهای اجتماعات و…

۲. طراحی، محاسبه و اجرای راهها و جاده های مختلف ارتباطی داخل و خارج شهرها و ولسوالیها اعم از راههای خامه، راههای کانکریتی، بزرگ راهها و نیز راه آهن (شامل مسیریابی، پیاده کردن مسیر، زیرسازی و روسازی).

۳. ساخت،اجرا،طراحی و محاسبه انواع پلهای‏کانکریتی و فولادی بادهانه‌ها، ابعاد و شکلهای متفاوت نظیر پلهای داخل شهری و روگذرها، پلهای ‏خارج شهری و جاده‌ها.

پلان استراتیژیک

برای دانلود پلان استراتژیک دانشکده انجنیری روی لینک ذیل کلیک کنید:

دانلود پلان استراتژیک دانشکده انجنیری

 

نصاب تحصیلی 

برای دانلود نصاب تحصیلی روی لینک ذیل کلیک کنید:

دانلود نصاب تحصیلی دانشکده انجنیری